Tzazikové koule

1/ Rozmixujte 2 sáčky (4 g) alginátu sodného ve vodě (475 g) a vytvořte alginátovou lázeň. Nechte vychladit 15 minut .

2/ V  misce  rozpusťte laktát vápenatý (2,5 ml) v mléce (60 ml) a  řádně promíchejte lžící .

3/ Do směsi  přidejte olej (15 ml) , ocet (5 ml) , jogurt (1/2 šálku ) , česnek (1 stroužek) , dochutíme solí, pepřem a koprem (15ml) a promíchejte do hladka . Nechte chladit po dobu 15 minut .

4/ Pomocí lžíce vkládejte tzazikové koule, které vytvoříte ze směsi do alginátové lázně . Nechte je v lázni po dobu 3 minut .

5/ Vyndejte tzazikové koule děrovanou lžící a opláchněte je v misce s vodou .